Brusselse straat vernoemd naar Jo Cox

Jo Cox, Brits parlementslid voor Labour, werd neergeschoten op straat op 16 juni 2016 en overleed ter plekke aan haar verwondingen. Ze was een prachtige vrouw van 41, mama van twee kindjes en werd vermoord omwille van haar politieke opvattingen.

Jo was tegen een Brexit, sprak positief over immigratie en diversiteit, was een uitgesproken feministe, en werkte in het verleden voor ontwikkelingsorganisaties.Een vrouw om naar op te kijken, dus.

“We have far more in common than that which divides us” – het zijn woorden die voor eeuwig aan haar zullen kleven, maar die ook perfect bij Brussel passen. En dat is geen toeval: Jo Cox heeft jaren in onze stad gewoond. Stad Brussel wil Jo graag eren door een straat of plein naar haar te vernoemen. Een concreet voorstel is er nog niet; we zijn nog op zoek naar een geschikte plek.

De Stad heeft een lijst met in totaal 26 vrouwennamen goedgekeurd die prioriteit krijgen wanneer we een nieuwe straat moeten benoemen. Zo willen we het mannelijke overwicht in het stadsbeeld bijsturen. Wordt vervolgd!

← Previous post

Next post →

1 Comment

 1. Lydia Deveen

  Dag Ans,

  ER zijn zeer weinig straten of lanen, die naar een vrouw werden genoemd.

  Het is noodzakelijk dat te verhelpen.

  Misschien een studie laten maken over het beroep of de aard van de activiteiten van die vrouwen.

  Kameraadschappelijk,

  Lydia

Leave a Reply