C4UHODSWYAQLidv.jpg

Enkele weken geleden won Paysage après le bataille de Fauve d’Or op het festival van Angoulème, de Franse hoogmis van de strip.

Auteurs Philippe de Pierpont uit Sint-Gillis en Eric Lambé uit Laken sleepten deze prestigieuze prijs in de wacht voor hun naar-de-keel-grijpend album over een vrouw die haar kind verliest, overspoeld wordt door verdriet en langzaam weer recht krabbelt, de wereld in.  Een fragiel doch prachtig verhaal over de intimiteit van verlies.

Het schepencollege van de Stad Brussel is bijzonder trots op deze – terechte – internationale erkenning van de twee Brusselse tekenaars. Daarom nodigden we Philippe de Pierpont en Eric Lambé uit op het Stadhuis om hen persoonlijk te feliciteren.

Brussel heeft een rijke stripgeschiedenis en een internationaal gerenommeerd stripparcours, dat steeds meer aansluiting zoekt en vindt met de hedendaagse stripwereld. Het was een eer om samen met de burgemeester de auteurs in de bloemetjes te mogen zetten.