imgp1083

Vanmiddag had ik de eer om Students Swap Stuff, een ruilbeurs waar studenten meubels en decofrulletjes met elkaar kunnen uitwisselen, te openen. Het was een erg gezellige (en zonnige!) bedoening, vanmiddag op de Warmoesberg. De studenten swapten er op los en scoorden fijne spulletjes voor hun kot.

Met dit project willen de studenten en professoren van de opleiding Master Milieu- en Preventiemanagement van Odisee de circulaire economie promoten. Buitenlandse studenten die maar tijdelijk in Brussel wonen, kopen vaak heel wat spullen om het leven op kot aangenaam te maken. Maar wanneer zij terug naar huis keren, moeten zij veel van die spullen gewoon achterlaten. Vaak eindigen die dan onnodig vroeg op de afvalberg.

Om de vele bruikbare spullen een tweede leven te geven, ontwikkelden de studenten in samenwerking met Oxfam Solidariteit een innovatieve oplossing. En als bonus biedt het project een extra kans om nieuwe mensen te leren kennen! Geweldig initiatief!

IMG_2668.JPG

Meer info vind je op de facebookpagina van Students Swap Stuff.