Naamloos

Hoe voelt het om als vrouw over straat te lopen?

Op Her Street View kan je dat zelf ontdekken. De website klaagt straatintimidatie aan door je op interactieve wijze doorheen de Brusselse straten te laten wandelen via Google Street View. Je voelt dan wel geen echte aanrakingen, maar hoort en leest het gesis, geklak, gefluit, geroep en gescheld en ervaart hoe irritant, kwetsend en bedreigend dat kan zijn.

Vrouwen mogen niet alleen staan als ze geconfronteerd worden met deze vormen van geweld en seksuele intimidatie. De straat is van ons allemaal en we hebben het recht ons daar vrij en blij te verplaatsen, hoe, waar en wanneer we willen.

De website werd op poten gezet door Touche pas à ma pote/Handen af! Stop seksisme (oorspronkelijk een campagne tegen straatgeweld en seksuele intimidatie uit 2012, die intussen uitgroeide tot een autonome Brusselse vzw) samen met de Stad Brussel.