In het kader van het duurzaam wijkcontract Jonction worden de zes tunnels tussen Brussel-Kapellekerk en Brussel-Zuid betonnen gastheren voor duurzame kunstinstallaties.  Het project start met de tunnels van de Frédéric Bassestraat en de Fonteinstraat, die in het najaar van 2017 worden gerenoveerd. Welke kunstenaars met deze tunnels aan de slag gaan, lees je hier.

Tussen april en augustus worden, in samenwerking met de uitvoerende kunstenaars, ateliers en workshops georganiseerd voor de buurtbewoners. De eerste workshops vonden eind vorige maand plaats en waren een groot succes. Bewoners gingen onder begeleiding van de artiesten aan de slag met oude autoruiten, stiften, klei en vooral: hun eigen creativiteit.

De workshops worden gecoördineerd door Recyclart. Wie zelf graag wil deelnemen of meer wil weten over de toekomstige workshops, kan contact opnemen via 6tunnels@gmail.com of Recyclart volgen op Facebook.

This slideshow requires JavaScript.