De inschrijvingen voor de fantastische zomerspeelpleinen van de Stad Brussel zijn opnieuw van start gegaan. Tussen 3 juli en 25 augustus kunnen kleine Brusselaars terecht op de prachtige groene domeinen in Beersel. De speelpleinen worden georganiseerd door de vzw Jeugd in Brussel in opdracht van de Stad en in samenwerking met de VGC – dienst Onderwijs. Het OCMW van Brussel is eigenaar van de terreinen in Beersel en stelt deze ter beschikking aan de stad.

Elke dag kunnen zo’n 150 ketjes terecht op het speelplein. De enthousiaste animatoren van Jeugd in Brussel zorgen voor de begeleiding en uitwerking van heel wat fijne activiteiten.

Vele Brusselse kinderen zijn klein behuisd en hebben geen tuin of terras. Daarom is het extra belangrijk dat ze zich regelmatig kunnen uitleven in het groen. Vele Brusselse speelpleinen vinden plaats op speelplaatsen, wij bieden iets helemaal anders: een groot domein vol gras en bomen waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

Alle kinderen tussen 3 en 12 jaar die schoollopen in een Nederlandstalige school in Brussel kunnen terecht in Beersel. Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier ingevuld terug te bezorgen aan vzwjeugdinbrussel@brucity.be. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt.

De ophaalpunten zijn verspreid over Brussel, Laken, Haren en Neder-over-Heembeek: Leon Lepage (Rijkeklarenstraat 30, 1000 Brussel), Klavertje Vier (Helihavenlaan 50, 1000 Brussel), Bonekruid Hoofdstedelijk Atheneum Karel Buls (Bonekruidlaan 88, 1120 Neder-Over-Heembeek), Koningin Astridschool Donderberg (Donderberg 35, 1120 Neder-Over-Heembeek), Harenheideschool (Verdunstraat 381, 1130 Haren), Wittouckschool (Louis Wittouckstraat 46, 1020 Laken).

Voor meer info kan je terecht op www.jeugdinbrussel.be.