De kogel is door de kerk: sp.a komt in de Stad Brussel met een eigen lijst op. Omdat we principes belangrijker vinden dan postjes. Omdat we een glasheldere visie hebben op hoe deze stad anders georganiseerd en bestuurd moet worden.

Eerlijk, voor mij is het een opluchting. Ik voel me bevrijd. Door alleen op te komen kunnen we de nadruk leggen op ons eigen verhaal, op inhoud. Wat een weelde om terug vrijuit te kunnen spreken! Bovendien is dit een opportuniteit om nieuw bloed aan te trekken, om de deuren open te gooien. Ik besef dat het vandaag donkere dagen zijn voor de Brusselse politiek, en dat veel bewoners geneigd zijn om te zeggen dat het één pot nat is. Ik wil hen zeggen: keer de politiek niet de rug toe, maar help ons het roer om te gooien.

Ja, dit is een uitgestoken hand. We hebben u nodig. We willen een erg internationale, diverse lijst vormen, met een naam die verenigt en programma dat investeert in mensen, in de bewoners. Je hoeft maar even naar buiten te kijken en je weet: het potentieel van de Brusselaars is eindeloos. Het is ontzettend frustrerend om te zien hoeveel kennis en kansen er onbenut worden gelaten.

Vier jaar in het Schepencollege van de Stad heeft me veel inzicht gegeven in wat er anders moet. We draaien eindeloos in rondjes en gedurfde radicale hervormingen blijven uit. Terwijl dat net is wat deze stad nodig heeft, op vele vlakken. Ik geloof – ik hoop- dat we op een kantelpunt zitten en ik voel veel strijdlust bij de Brusselaars om er tegen aan te gaan, om ons voorbij dat kantelpunt te duwen.

Ik heb alvast enorm veel goesting om me 100% te smijten. En jij, doe je mee?

Ans

PS: stuur me een mailje op anspersoons@hotmail.com om verder te praten.